Innovaties

Als stal zijn wij constant op zoek naar mogelijke verbeteringen voor de klant en onderzoeken we waar de markt behoefte aan heeft. Wij volgen niet de gebaande paden maar proberen de problemen op te lossen die veelal overal spelen.  Zo hebben wij onder andere bedacht en ontwikkeld: “Het weegsysteem” en “De paddockplanner”.

Het weegsysteem:

Het doel ervan.

Een stalhouder kan ervoor kiezen het uitmesten en voeren uit handen te nemen (all-in systeem). De stalhouder controleert zo zijn kosten want hij heeft grip op de hoeveelheid ruwvoer en/of strooisel die uw paard krijgt. U heeft hier meestal weinig of geen invloed/controle op. Dus niet ideaal. Er zijn ook stallen die niet met het all-in systeem werken. Deze stallen kiezen ervoor “producten” (stro en ruwvoer) “bij de prijs in” te leveren. Dit is meestal ook nadelig voor u als klant. Zijn dergelijke producten “bij de prijs in”, en kan men pakken wat men wil dan ontstaat er altijd groep die niet meer op de hoeveelheden en kosten let. De praktijk leert nu eenmaal dat sommige paarden dan onnodig hoog in het stro komen te staan. Ook gaat stro soms schoon naar de mestput. Daarnaast gebeurd het dat er zoveel ruwvoer in de stal gaat, dat dit de dag erop niet is opgegeten maar is vertrapt. Vervolgens wordt dit afgevoerd naar de mestput. “Bij de prijs in” levert dus een hoog totaal verbruik en verspilling op. Resultaat van bovenstaande is dat stalling onnodig duur wordt en ook dat u als klant mogelijk betaald voor het verbruik van iemand anders. Stalhouders die bovenstaande willen voorkomen kunnen nog kiezen voor een derde optie. De producten (strobaaltjes, vlas e.d.) worden in dat geval los verkocht. Alleen wat gebeurd er als er producten niet worden genoteerd als ze zijn gebruikt?, Precies, ook dan worden deze niet betaalde producten weer door de stalhouder verrekend in de pensionprijs en kan het wederom voorkomen dat u als klant betaald voor het verbruik van iemand anders op stal. Niet wenselijk, want dit geeft bij een pensionprijsverhoging om die reden, onderling mogelijk ook nog scheve gezichten.

Om bovenstaande te voorkomen en tevens ervoor te zorgen dat u toch de controle heeft over de hoeveelheid ruwvoer welke uw paard krijgt, hebben wij het door ons gepatenteerde weegsysteem ontwikkeld. Deze container bevat alle producten die u in de basis nodig heeft op stal. Vlas, Hooi, Stro, en (in het winterseizoen) voordroog kuil. Iedereen kan met een code deze producten pakken. Wat er gepakt is wordt geregistreerd en individueel doorberekend. u betaald door dit systeem daarom enkel wat u verbruikt, en nooit mee aan wat iemand anders gebruikt of verspilt.

Het weegsysteem
Het weegsysteem

De Paddockplanner.

Een andere innovatie welke door Stal Kees Wassenaar is uitgedacht en welke we een aantal jaren geleden hebben laten ontwikkelen is de Paddockplanner. Met de paddockplanner kunt u al enkele dagen vooruit bijvoorbeeld een paddock vastleggen voor een gewenste datum en tijd. u bent dan verzekerd van ruimte in een paddock als u dan op stal aankomt. De paddockplanner kent vele voordelen. Zo zijn er nooit meer wachttijden, en u hoeft nooit meer iedereen op stal langs te gaan om te vragen wanneer ze de paddock verlaten. U kunt met de paddockplanner online uw datums en tijden reserveren voor de paddock, maar het reserveren van andere faciliteiten zoals de binnenbaan, buitenbaan, of longeercirkel behoort ook tot de mogelijkheden. Op onze stal werken we slechts 4 maanden per jaar met “de paddockplanner”. De andere 8 maanden zijn de paddocks niet druk bezet omdat er dan weidegang mogelijk is.

De paddockplanner

 

Bovenstaande innovaties zorgen er al enkele jaren voor dat wij u beter van dienst kunnen zijn. Onze oplossing om paddockverkeer e.d. in goede banen te leiden, “De paddockplanner” (bij ons in gebruik vanaf 2013) wordt vanaf medio 2016 door de door ons ingeschakelde ontwikkelaar commercieel verkocht en kunt u nu zelfs ook elders tegenkomen!.