Tarieven

De diverse tarieven zijn onderstaand te downloaden. Voor sommige stallingsopties zijn de tarieven altijd gelijk. Bij de stallingsopties waarbij een stal is inbegrepen zijn er ook nog variabele kosten.

Om gunstige tarieven te kunnen waarborgen hebben wij het strooiselverbruik (stro en/of vlas) uit de pensionprijs gehouden. Daarnaast verstrekken wij in het winterseizoen een basisrantsoen ruwvoer. Uitgebreid meer over het hoe en waarom staat op de pagina “innovaties ->weegsysteem”.

Door de variabele kosten is het niet exact mogelijk om voor deze stallingsopties de totaalprijs te geven. De variabele kosten hangen samen met het volgende. Gebruikt men veel of weinig strooisel en gebruikt men alleen het basisransoen ruwvoer, of gebruikt men meer of minder ruwvoer. 1 ding is wel zeker, onze totaalprijs (stalhuur vermeerderd met variabele kosten), is bij normaal verbruik verrassend scherp!

Wat kan ik naast de vaste stalhuur aan kosten verwachten?

Strooiselverbruik:

Op onze stal kunt u het gehele jaar ruwvoer en strooisel verkrijgen. In de meeste gevallen heeft men in het zomerseizoen nauwelijks of geen verbruik, en dus geen extra kosten. Immers, in het zomerseizoen kunnen de paarden dag en nacht in de weide. Dat adviseren wij kostentechnisch ook. Daarnaast vinden eigenlijk alle paarden dat heerlijk!.

In het winterseizoen heeft u sowieso wel strooisel nodig. In november en december komen de paarden s’nachts binnen, van januari t/m april ook overdag. De kosten die men gemiddeld maakt voor strooisel in deze 6 maanden zijn 40,- Eur./Mnd. Kwa strooisel kunt u dus rekenen op gemiddeld zo’n 20 a 25 eur. bij de pensionprijs optellen over 12 maanden gezien.

 Regeling voor Ruwvoer:

In het winterseizoen kunt u, zonder meerprijs, een bepaalde hoeveelheid ruwvoer aanschaffen. u krijgt in die maanden* “Ruwvoertegoed”. Het ruwvoertegoed wat u elke maand standaard van ons krijgt staat gelijk aan een bedrag van 45,- Eur. Van dit bedrag kunt u per dag 7.5 kilogram voordroog kuil of 5 kilogram hooi aanschaffen**. Gebruikt u precies deze hoeveelheid, dan blijft de pensionprijs ongewijzigd. Uiteraard kunt u de hoeveelheid naar wens aanpassen en meer of minder uit het weegsysteem halen. Gebruikt u minder, dan wordt het bedrag wat u niet heeft opgemaakt in mindering gebracht op bijvoorbeeld het stroverbruik, gebruikt u meer dan wordt deze extra hoeveelheid doorberekend. Eerlijker en transparanter kan het niet! De gewenste hoeveelheid ruwvoer kunt u in manden (zijn aanwezig) verdelen en voor de stal plaatsen, wij ledigen deze dan in de ochtend en middag in het winterseizoen. Omdat u de gehele dag voer kan pakken kunt u eventueel zelf een extra voerbeurt toevoegen.

*Als uw paard in het zomerseizoen geblesseerd is, of om wat voor reden dan ook geen gebruik maakt van de weide, dan ontvangt u ook “Ruwvoertegoed”.

**Voor shetlandpony’s met een box geldt een ruwvoertegoed van 19,-

Een exact overzicht van stallingsopties, prijzen, en wat daarbij hoort kunt u lezen in het document wat u onderstaand kan downloaden.